Vezetői kompetenciák változások idején

“Nem a legerősebb marad életben, nem is a legokosabb, hanem az, aki a legfogékonyabb a változásokra.”
                                                                                                                                                             /Charles Darwin/

Felgyorsult világunkban az állandósult változások egyre nagyobb kihívást jelentenek egyéni és szervezeti szinten egyaránt. A vezetők bizonytalansága egyre nagyobb. A jól bevált működési mechanizmusok elavulnak, helyettük szemléletváltásra, új módszerek bevezetésére, a gondolkodásmód megváltoztatására, hatékony kommunikációra van szükség. Azok lesznek sikeresek ebben a nehéz helyzetben, akik megújulásra, gyors döntésekre, azonnali reakciókra képesek és azok, akik a változást a jövőt formáló esélynek tekintik.

Programunk az emberi készségek fontosságára helyezi a hangsúlyt. A tervezett tréningek, workshopok gyakorlat-orientáltak, személyes élményre és tapasztalatok általi tanulásra fókuszálnak. A program teljeskörű igényfelmérést, készség és képesség fejlesztő tréningeket, egyéni és team coachingokat tartalmaz. Legfőbb szempontunk, hogy minden megszerzett tudás könnyedén beépíthető legyen a mindennapi tevékenységbe.

Program elemei

Igényfelmérő workshop

A sikeres fejlesztő folyamat kulcsa az igények teljes mélységében való felmérése, felszínre hozása. Ezért az első alkalmat egy a teljes résztvevői létszámot ériintő szükséglet és igényfelmérésre szánjuk, workshop formájában. A workshop lehetőséget kínál a kötetlen jelenlétnek, a trénerekkel való ismerkedésnek és a nehézségek, problémák konkrét megfogalmazásának. Ennek eredménye fogja megalapozni a fejlesztő tréningek személyre szabását, ami azért fontos, hogy a résztvevők valós problémájukra kapjanak megoldásokat a standardizált tanításokkal szemben.

Vezetői eredményesség emberi oldala változások idején


Tréning

A tréning célja az emberi erőforrások feltárása, a csapattagok külső és belső motivációjának előhívása, a csapatérdekek felmérése és az egyéni fejlődési célok feltérképezése, kitűzése. A tréning szemléletformáló erejével a résztvevő a változásra probléma helyett lehetőségként tekint, mely felülírja a stresszhelyzetekre adott szokásos válaszreakcióit.

A motiváló delegálás

Tréning

A tréning a delegálásban rejlő lehetőségeket ötvözi a motiválás fogalmával. Rávilágít arra, hogy a delegálás lehet a motiváció egyik fő eszköze a munkatársak személyes céljainak ismeretében. A tréning érinti többek között a motivációt fenntartó célkitűzést, a feladat iránti elköteleződés elősegítését, a magas színvonalú teljesítményre való ösztönzés technikáit.

Stresszkezelés másképpen

Tréning

A tréning célja a stressz természetének megismertetése a résztvevőkkel. Sportpszichológiai módszereket és konkrét munkahelyi köirnyezetben használható eszközöket kínál a stresszel való bánásmódra. A résztvevők megtanulják megkülönböztetni a stressz pozitív erejét, mely  jótékony hatással van a teljesítményre, az ártó stressztől, melyet már csökkenteni szükséges. 

Coachingok a változáskezelési folyamatban

Team coaching

Személyes coaching

Intenzív problémamegoldást kínál a változási folyamatok során felmerülő ellenállások csoportos kezelésére.

Személyes támogatás a vezetők teljesítményének javítására a változáskezelő képességeinek fejlesztésével.

Vezetőként légy a csapatod nélkülözhetetlen tagja!

(Visited 4 times, 1 visits today)