Kenuzz velem!

Kenuzás közben nem is hinnéd, milyen könnyen megnyílik az ember. A közös sporttevékenység feloldja a gátakat, megnyitja a lelket. Erre még a varázslatos táj szépsége, a szinte kézzel fogható nyugalom rátesz egy lapáttal. A kenuban biztonságban vagy, figyelek rád, arra ami mondasz és arra is amit nem mondasz ki. A közös élmény segít nekünk egymásra hangolódni, vagy éppen a csendbe burkolózni. A 4 órás túra során mindenre jut idő ami kikívánkozik belőled. Gyere próbáld ki!

Mire számíthatsz?

A vízitúra egy könnyű evezős program a budapesti Dunán sok megállóval és beszélgetéssel.  Ez a Duna-szakasz az evezősök paradicsoma. A víz lassú, tiszta, fürdőzésre is alkalmas, gyakoriak a fövenyes partok, ahol meg lehet mártózni  a vízben, ha a kedved úgy tartja.

Budapest vízi életének egyik legnépszerűbb helyéről a Római part hangulatos fergetegéből indulunk. Ez a partszakasz remek hely arra, hogy a kenuzással még csak most ismerkedők is vízre szálljanak, és megtegyék első evezőcsapásaikat. Kezdetben árral szemben evezünk egészen a Lupa-szigetig, ami remek lehetőség arra, hogy összeismerkedjünk, egymásra hangolódjunk, végül is együtt összefogva tudunk megküzdeni az árral és a hullámokkal.

A Lupa szigeten kikötünk. Pihenésképpen végig sétálunk a lenyűgöző fasorral szegélyezett sétányon és betérünk egy olyan retró étterembe, ahol valódi, eredeti berendezési tárgyakat használnak, Sanyi Bácsi büféjébe.  Itt megpihenünk, felfrissítjük magunkat majd folytatjuk utunkat. A szigetről tovább indulva a túloldalon nyílik a Tündér-sziget felé vezető kis vadregényes mellékág. Összehajló fák, ezüstös iszappal borított fatörzsek, ritka madarak és számos hód-család lakják.

A mocsaras kaland után partra szállunk az Egyfás-szigeten. A pici sziget valójában mindössze egy facsoportból áll, ám ha alacsony vízállás lesz, akkor széles zátony veszi körül, ahol lehet fürdőzni, napozni. A legenda szerint ez a szigetecske szerepel az egykori papír tízforintoson. A fürdőzés után visszacsorgunk a kiinduló pontra a Római partra.

Rólam modják!

Két év alatt háromszor volt szerencsém kenuzni Edinával. Ő, mint kormányos én a legénysége egyik tagjaként. Csuda élmény vele a hajózás. Igazi “tyúkanyó ” módjára vigyázott ránk..figyelt, óvott. De!  A szakmai határozottság, szeretettel vegyítve, amivel irányított minket..életre szóló élményt nyújtott!  Remélem, lesz még alkalmam együtt kenuzni Edinával. Köszönöm Kapitány! 💟

Nem vártam sokat ettől a beszélgetéstől. Jártam pszichológushoz anno, semmi eredménnyel. Gondoltam, ha más nem lesz legalább kenuzok egy jót a Dunán. Nem tudom mi történt, talán a sport és a környezet, de olyasmikről beszéltem amit sosem mondanék el senki másnak. Folyt belőlem a szó, mint a Duna vize, átszakadtak a gátak. Ennyire volt szükségem, semmi másra. Elmondani, átgondolni, megértésre találni. Edina mindezt megadta nekem. Jó volt, hasznos volt. Köszönöm szépen! 

Ha tudom, hogy Edina milyen kalandra hív lehet, hogy nem vágok bele. De életem egyik legnagyobb élménye volt!  hogy a saját határaimat feszegettem és sikerrel. Mindenkinek dicsekedtem, élményeimet meséltem.  🙂 Csodálatos volt a táj, jó volt látni a hasonló korosztályt milyen fittek, jókedvűek. Hárman ültünk a kenuban, egymást kellett segítenünk, egyszerre eveznünk. Bizony nagyon fárasztó volt, de a közösség, a siker élmény olyan erőt adott, hogy én is teljes erőbedobással “eveztem”. Be kell vallanom, azért amikor vége lett örültem, kellemesen elfáradtam. De a tudat, hogy sikerült, mindenért kárpótolt!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Edinát kenutúra alatt ismertem meg. Lányom és én egy hajóban eveztünk vele. Ő kormányzott mi meg teljesen rábíztuk magunkat az ő irányítására. Egy szuper jó hangulatú hét telt el így együtt. A természet ölén én is közelebb kerültem magamhoz és nyíltabban mertem beszélni az akkori nehéz helyzetünkről és a belső bizonytalanságaimról, mint nő, anya és ember.
Sok figyelmet kaptam és újra megtaláltam bizalmat saját magamban, hogy képes vagyok döntéseket hozni az életemben.
Köszönöm

(Visited 22 times, 1 visits today)